Dr Edward Bach virágterápia

Dr. Edward Bach Virágterápia

 

Dr. Edward Bach 1886 és 1936 között élt, általános orvos és bakteriológus volt.

Elege lett az ortodox orvosi felfogásból és kifejlesztette sajátos gyógymódját a virágok gyógyító tulajdonságaira alapozva.

 

A mai napig a hagyományos orvoslás úgy tartja, hogy a kórokozók (baktériumok, vírusok, paraziták) okozzák a betegségek legtöbbjét.

Saját gyakorlati és klinikai tapasztalatai, bakteriológiai kutatásai alapján, Bach  meg volt győződve róla, hogy a kórokozók akkor tudnak megtelepedni és elszaporodni, ha előkészített terep van számukra, melyet nagymértékben az elme készít elő.

(Tudományos körökben egyre több orvos, és kutató kezd szemléletet váltani hasonlóan  Dr. Bach nézeteihez)

Amikor egy ember kiegyensúlyozott, nyitott és pozitívan tekint az életre, akkor az ember életerő energiái akadály nélkül áramolnak a szervezetben ami tökéletesen tud működni.

Valaki pesszimista, elszigetelődő, félelemmel teli ezek a negatív érzelmi állapotok megakadályozzák az életerő energia áramlását, mely energiamentes területeket képez a testben, ami egy idő után lemerül és a kórokozók táptalajává válik.

A megtelepedett kórokozók megkezdik a szövetek lebontását, mely fizikai betegséget okoz. Ezek voltak azok a megfigyelések ami alapján gyógyított.

Bach soha nem a betegségekkel foglalkozott, hanem a Lélek gyógyításával.

 

Akár évekre visszamenőleg beszélte át klienseivel életük történéseit, amikor valami trauma érte őket.

Ennek megfelelően állította össze a virágeszenciákból készült cseppeket ami a szervezetben hangvillaként működik, lehetővé téve a csakrák helyes működését, hogy az emberi energiarendszer mintái rendeződjenek.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a betegség által lehet megtalálni életünkben a helyes utat, vagy megoldást a problémákra.

Amikor betegen, elesetten, kiszolgáltattatva az elme elcsendesedik ekkor van rá esély, hogy meghalljuk Lelkünk üzeneteit a kis hangot, ami segít ismét az utunkra találni. Ilyenkor esetleg jobban odafigyelünk a megérzéseinkre, jöhetnek sugallatok, pozitív gondolatok melyeket a zajos külvilágban nem hallunk meg.

“A Lélek  fegyvere a fizikai Test megbetegítése.” ( Dr. Bach)

Életmódunk, érzelmeink, életünk lényünk bármelyik tényezője ki tud billenteni az egyensúly állapotából.

Közvetlenek, vagy zárkózottak vagyunk, csakráink nyitottak vagy zártak az arany középút az amikor egyensúlyba tudunk lenni.

Tudnunk kell, hogy mikor adjunk energiát, és mikor zárjuk le, és védjük magunkat!

Szeretettel  Marcsi

Felhasznált irodalom: Dr. Bach könyvei és a tanulmányaim

 Képek: Varázskert képek, internet